ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ
  
Ύδρα 2015

65o Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα
38o Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών

21 εως 29 Απριλίου 2015

Διοργάνωση

Η Ύδρα είναι φέτος η οικοδέσποινα του Πανελληνίου Ατομικού Πρωταθλήματος του Σκακιού, Ανδρών και Γυναικών, από τις 21 έως τις 29 Απριλίου 2015. Οι αγώνες γίνονται με τη συνδιοργάνωση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και του Σκακιστικού Ομίλου Ύδρας. Θα πραγματοποιηθούν στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας και τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ύδρας. 

Η Ύδρα είναι το νησί του Αργοσαρωνικού που μαγεύει τις αισθήσεις και που κάθε της γωνιά μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Επιπλέον όμως η Ύδρα πέρα από την ηλιόφωτη διάθεσή της, την ανεπανάληπτη αρχιτεκτονική και τη χαρακτηριστική απουσία τροχοφόρων είναι μια μεγάλη φιλόξενη αγκαλιά και ένας υπέροχος πολιτιστικός προορισμός.

Στην Ύδρα ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει πολιτιστικές εκδηλώσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος με κορυφαία την εκδήλωση του εορτασμού των «Μιαουλείων» που γιορτάζεται τον Ιούνιο. Η γιορτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης -αντίστοιχων κάθε χρόνο- ετών από το θάνατο του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη. Ο εορτασμός απαρτίζεται από ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο όμορφο νησί επί ένα δεκαήμερο. Η κορύφωση των «Μιαουλείων» γίνεται το τελευταίο Σάββατο του Ιούνη με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα που την ακολουθεί μια φαντασμαγορική ρίψη πυροτεχνημάτων με φόντο την υπέροχη Ύδρα.

Ο πολιτισμός έχει μια σχέση γοητείας με το ιδιαίτερο αυτό νησί. Ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί μουσεία όπως το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, την Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη, το Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο και να θαυμάσει το Αρχοντικό του Παύλου Κουντουριώτη καθώς και άλλα εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής αρχοντικά του τόπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το χρόνο πραγματοποιούνται σε ειδικούς χώρους σημαντικές εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και εικαστικού περιεχομένου.

Η φιλόξενη Ύδρα «κλείνει το μάτι» φιλικά στον επισκέπτη και τον καλεί σε ένα ταξίδι αθλητισμού, πολιτισμού και γνώσης της ιστορίας του τόπου. Αλλά και σε ένα ταξίδι όπου η ονειρική αύρα του νησιού γίνεται ένα με τη χαλάρωση και τη γοητεία της ιδανικής αναψυχής.