ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ
  
Ύδρα 2015

65o Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα
38o Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών

21 εως 29 Απριλίου 2015

Διοργάνωση

Με τη λήξη των Πανελληνίων Ατομικών Πρωταθλημάτων, 65ου Ανδρών και 38ου Γυναικών, ο Σκακιστικός Όμιλος Ύδρας οργάνωσε μετά τις απονομές, αγώνα επίδειξης (σιμουλτανέ) στον χώρο του Ιστορικού-Αρχείου Μουσείου Ύδρας.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο νησί της Ύδρας το 65ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα και το 38ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών στο σκάκι.Τα πρωταθλήματα διεξήχθησαν κάτω από εξαιρετικές συνθήκες, σε διοργάνωση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και του Σκακιστικού Ομίλου Ύδρας.

Εκπλήξεις και ανατροπές στην τελική κατάταξη έκρυβε ο τελευταίος γύρος και των δύο πρωταθλημάτων. Η αναμέτρηση του Τάσου Παυλίδη με τον Βασίλη Κοτρωνιά βρήκε τον πρώτο νικητή ενώ ταυτόχρονα ο Θάνος Μαστροβασίλης έπαιρνε σχετικά εύκολα την ισοπαλία που χρειαζόταν από τον Γιάννη Νικολαΐδη για να στεφθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του Πρωταθλητής Ελλάδος.

Στον τελευταίο (9ο) γύρο θα κριθούν οι τίτλοι του Πρωταθλητή και της Πρωταθλήτριας Ελλάδος για το 2015 μετά και τα αποτελέσματα του 8ου γύρου.

Ανοικτή Υπόθεση ο Τίτλος σε Άνδρες και Γυναίκες Ανοικτή υπόθεση παραμένει η διεκδίκηση των πρωταθλημάτων Ελλάδος Ανδρών και Γυναικών μετά και τα αποτελέσματα του 7ου γύρου.

Κορυφώνεται η αγωνία στα Ατομικά Πανελλήνια Πρωταθλήματα Σκακιού Ανδρών και Γυναικών μετά και τις παρτίδες του 6ου γύρου:Στο 65ο Ατομικό Πρωτάθλημα ο Θάνος Μαστροβασίλης σημείωσε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του επικρατώντας του Νίκου Αγγελή και έφτασε τους 5 βαθμούς τη στιγμή που ο Βασίλης Κοτρωνιάς(4.5 β) υποχρεωνόταν σε άμυνα σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας από τον Δημήτρη Λαδόπουλο σε έναν αγώνα που έληξε τελικά ισόπαλος.

Στο 65ο Ατομικό Πρωτάθλημα ο Θάνος Μαστροβασίλης και ο Βασίλης Κοτρωνιάς συνέχισαν με νίκες με τα Λευκά επί του Τάσου Παυλίδη και του Γιώργου Γκούμα αντίστοιχα και συγκατοικούν στην κορυφή της βαθμολογίας με 4βαθμούς.

Με πέντε νίκες και πέντε ισοπαλίες ολοκληρώθηκε η τέταρτη ημέρα  των αγώνων των Πανελληνίων Ατομικών Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών. Στο 65ο Ατομικό Πρωτάθλημα ο Βασίλης Κοτρωνιάς ήρθε ισόπαλος με τον Σωτήρη Μαλικέντζο και έτσι τον έφτασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 3 βαθμούς ο Θάνος Μαστροβασίλης μετά την όμορφη νίκη επί του Δημήτρη Λαδόπουλου.