ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ
  
Ύδρα 2015

65o Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα
38o Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών

21 εως 29 Απριλίου 2015

Διοργάνωση

 

Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού, Ύδρα 2015

Τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα είναι οι σπουδαιότερες πανελλήνιες ατομικές ετήσιες διοργανώσεις της χώρας για το άθλημα του σκακιού.Στην τελική φάση των πρωταθλημάτων λαμβάνουν μέρος οι κορυφαίοι Έλληνες σκακιστές και οι κορυφαίες Ελληνίδες σκακίστριες σε μια μάχη για την ανάδειξη του Πρωταθλητή και της Πρωταθλήτριας Ελλάδος. Οι αγώνες φέτος ορίστηκαν να πραγματοποιηθούν στο ιστορικό νησί της Ύδρας. Με διοργανωτές την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και τον Σκακιστικό Όμιλο Ύδρας. Oι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ύδρας και θα διεξαχθούν στον χώρο του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου  Ύδρας.

Για το πρωτάθλημα των ανδρών θα φιλοξενηθούν στην Ύδρα και θα αγωνισθούν μεγάλοι μετρ όπως ο Βασίλης Κοτρωνιάς (10 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος), ο Ιωάννης Νικολαΐδης και ο Αθανάσιος Μαστροβασίλης, οι οποίοι έχουν αγωνισθεί επί σειρά ετών στην Εθνική Ελλάδος με μεγάλες διακρίσεις. Επίσης ο διεθνής μετρ Αθανάς Δημητρόφ και οι ισχυρότεροι εκπροσώποι της νέας γενιάς σκακιστών, όπως ο Σωτήρης Μαλικέντζος (Πρωταθλητής Ελλάδος 2013), ο Αναστάσιος Παυλίδης,  ο Γιώργος Γκούμας και ο Νίκος Αγγελής, ο Πρωταθλητής Ελλάδος νέων Δημήτρης Λαδόπουλος καθώς και ο 17χρονος Σταμάτης Κούρκουλος.

Για το πρωτάθλημα των γυναικών θα φιλοξενηθούν στην Ύδρα και θα αγωνισθούν σπουδαίες αθλήτριες όπως η Σταυρούλα Τσολακίδου και η Μαρία Κουβάτσου, αθλήτριες που έχουν φέρει τίτλους και νίκες παγκόσμιας εμβέλειας στο σκάκι, αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Ταυτόχρονα θα αγωνισθούν οι Πρωταθλήτριες Ελλάδος και μέλη της Εθνικής μας ομάδας, Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη, Αικατερίνη Παυλίδου και Μαρίνα Μακροπούλου. Επίσης η Ιουλία Μάκκα και η Ευανθία Μάκκα, η Γεωργία Γράψα, η Μαρία Στεφανίδη και η Δήμητρα Βάτκαλη που πρωταγωνιστούν στο ελληνικό γυναικείο σκάκι.

Οι κορυφαίοι Έλληνες σκακιστές και οι κορυφαίες Ελληνίδες σκακίστριες, προερχόμενοι από όλη την Ελλάδα, δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στην Ύδρα, από τις 21 έως τις 29 Απριλίου 2015. Παρακολουθήστε από κοντά τους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας αλλά δείτε τους και live μέσω της επίσημης σελίδας της διοργάνωσης.